Klass 5:2 vidare till kvartsfinal i Vi i femman

På morgonen 8 december överraskade SR P4 Malmöhus eleverna i klass 5:2 och meddelade att de gått vidare till kvartsfinal i Sveriges Radios klassiska kunskapstävling Vi i femman.

Den 8 december hade vi på Rydebäcksskolan besök av SR P4 Malmöhus som överraskade eleverna i klass 5:2 med den glada nyheten att eleverna, som enda klass i Helsingborg, gått vidare till kvartsfinal i Vi i femman. Det blev så klart glada jubelrop bland eleverna men även bland personalen.

– Jag är så stolt över våra elever men även över personalen som gör ett fantastiskt arbete med våra elever. Det var så kul att se och höra elevernas reaktion när producenten och reportern klev in i klassrummet, helt oanmält för eleverna. Nu laddar vi för kvartsfinalen, säger Helena Larson, biträdande rektor årskurs 4-6 på Rydebäcksskolan.

Totalt var det 317 klasser som tävlade inom P4 Malmöhus sändningsområde. Och av dem var det bara åtta som tog sig vidare och får tävla i radio efter nyår. I kvartsfinalen den 21 januari får klass 5:2 möta Mårtenskolan klass 5A från Lund.

Här kan du lyssna på elevernas jubel i ett ljudklipp på SR P4 Malmöhus webb.